015 70 91 53

Vernieuwing en installatie centrale verwarming

VA-PO BVBA is de beste oplossing voor uw centrale verwarming in Linter. Een verwarmingsketel vervangen lijkt in eerste instantie een extra kostenpost, maar met de juiste ketel kan deze vernieuwing ook een heuse energiebesparing opleveren. Sommige ketels hebben een betere balans tussen energieverbruik en rendement dan andere en dus is het erg belangrijk het juiste product aan te kopen.

Hoogrendementsketel

In vergelijking met meer traditionele verwarmingsketels op aardgas of mazout heeft een hoogrendementsketel of HR-ketel een veel hoger rendement. Dit wordt bereikt door de condensatie van waterdamp in de vrijgegeven rookgassen. De aankoopprijs ligt iets hoger, maar dit wordt snel terugverdiend door de mindere uitgaven aan stookkosten. Financieel legt een hoogrendementsketel u geen windeieren.

Gasketel

Sinds enkele jaren kiezen steeds meer mensen voor condensatieketels als dé oplossing voor hun verwarming. Een groot deel van de warmte verdwijnt helaas via de schoorsteen. Condenserende ketels op gas of stookolie benutten die warmte juist wél. Het rendement is hierdoor zo’n 14% hoger bij een condensatieketel op gas en 10% hoger bij een condensatieketel op stookolie.

Vloerverwarming

Niets leuker dan ’s morgens of tijdens een koude herfst- of winterdag met de voeten bloot rond te lopen in huis. Aan de vloerverwarming is een thermostaat gekoppeld die de temperatuur regelt. Bij een elektronische thermostaat kan deze worden geprogrammeerd.

Vloerverwarming kan de radiatoren van de centrale verwarming vervangen indien het stralingsoppervlak voldoende groot is. De warmteafgifte van de vloer is afhankelijk van een aantal factoren, zoals temperatuur van de vloer, temperatuur van de ruimtelucht, dikte van de vloer en het type vloer.

Radiatoren en convectoren

Bij radiatoren stroomt het warme water door buizen of platen die op hun beurt stralings- en convectiewarmte afgeven. Convectoren werken met warmeluchtcirculatie. Het valt aan te raden om in uw huis een combinatie van convectie- en stralingswarmte te hebben.

Neem contact op

Met jarenlange ervaring en dankzij mijn team van betrouwbare installateurs uit Linter, is uw verwarmingstoestel in geen tijd in gebruik. Contacteer mij voor een vrijblijvende offerte.

Centrale verwarming

ATAG SELECT dealer

Elektriciteit & Domotica